KORREKTION AF KROPPEN

Bestil tid

Henviste patienter:
86 12 95 00

Private patienter :
69 88 08 50

FEDTSUGNING

En fedtsugning kan fjerne stædige fedtdepoter, men må ikke bruges som erstatning for slankekur. De bedste resultater ser vi som regel, når klienten er nærmest normalvægtig, men har isolerede fedtdepoter. Sådanne fedtdepoter er ofte hormonelt eller genetisk betingede og forsvinder ikke ved motion og idræt.

Selv om man er slank, kan man stadig have fedtdepoter på halsen, brystet, maven eller på siderne af kroppen (dansehåndtag), ydersiden af lårene (ridebukser) eller inderlårene.

Fedtsugning er et indgreb, der enten bliver foretaget som et mindre indgreb uden fuld narkose, men i let “rus” (fx ved fedtsugning af hals), eller som større indgreb i fuld narkose (fx fedtsugning på ben og mave). Ønsker du fedtreduktion uden kirurgi se Zeltiq CoolSculpting. En personlig rådgivning med en af vores plastikkirurger hjælper dig med at finde den optimale løsning.

>>Læs mere i menuen herunder

PRIS

PRIS

Priserne er vejledende, da operationerne ofte må individuelt tilpasses. Priserne inkluderer bedøvelse og efterfølgende kontroller. Eventuel indlæggelse er ikke inkluderet med mindre det er angivet i prislisten.

Alle kosmetiske, ikke medicinsk indicerede behandlinger med Filler, Botox og laser er blevet tillagt 25% moms per 1. April 2011.

Grundet indførelsen af den lovpligtige Patientforsikringsbetaling for kosmetiske behandlingssteder per 1. September 2013, pålægges alle patientbetalinger et forsikringsgebyr på 6%. Dette gebyr skal således tillægges alle oplyste priser.

Til gengæld er alle vores patienter sikret dækning iht. Den offentlige Patientforsikring – modsat patienter som privat vælger behandling på udenlandske hospitaler.

Behandling Pris
Forundersøgelse kr. 700
Hage, lokalbedøvelse kr. 12.000
Overarme, fuld bedøvelse kr. 20.000
Under armene (BH-delle), fuld bedøvelse kr. 18.000
Mave over og under navle, fuld bedøvelse kr. 22.000
Mave under navle, fuld bedøvelse kr. 16.000
Mave (under navle) og hofter, fuld bedøvelse kr. 29.000
Hofter /Flanker, fuld bedøvelse kr. 18.000
Lår, yderside, fuld bedøvelse kr. 18.000
Lår, inderside, fuld bedøvelse kr. 18.000
Lår, inderside + yderside, fuld bedøvelse kr. 26.000
Lår, yderside og hofter, fuld bedøvelse kr. 26.000
Lægge, fuld bedøvelse kr. 24.000
Knæ, inderside, fuld bedøvelse kr. 15.000
Ankel, fuld bedøvelse kr. 12.000
Fedtsugning (priserne på fedtsugning er vejledende. Ved flere indgreb: Fuld pris for dyreste indgreb og 50% for efterfølgende)
Der udleveres én bandage i forbindelse med operationen. Ved ønske om flere
pålægges tillæg per styk
kr. 700
FEDTSUGNING AF STÆDIGE FEDTDEPOTER

FEDTSUGNING AF STÆDIGE FEDTDEPOTER

Hvem kan få en fedtsugning?
Fedtsugning (liposuction) henvender sig til patienter ved godt helbred, der døjer med et eller flere fedtdepoter, der ikke forsvinder efter en slankekur og som ikke kan trænes væk..
Den mest velegnede person til en fedtsugning er en mand eller kvinde, der er relativt normal-vægtig (Fedtsugning tilbydes sædvanligvis ikke til patienter med et BMI over 27). Rygere behandles sædvanligvis ikke.

For at opnå de pæneste former efter fedtsugningen er det vigtigt, at huden har en vis elasticitet. Vores plastikkirurg kan råde dig yderligere.

Fedtdepoterne sidder sædvanligvis:

 • Under hagen
 • Som topmave og på mellemgulv
 • På lår og hofter
 • På overarmen

En fedtsugning fjerner fedtcellerne og de kommer sædvanligvis ikke igen – med mindre man igen begynder at indtage et overskud af kalorier gennem længere tid. De efterladte fedtceller vil da dele sig og blive til flere igen.

Hvad skal du have lavet?
Inden operationen tilbydes en forundersøgelse hos vores kirurg. Ud fra dine forventninger og kirurgens anbefalinger, planlægger I operationen.

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet.
Efter både skriftligt og mundtligt informationen er givet, skal der gå mindst 7 dage, før behandlingen kan finde sted, ifølge bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen.

Er der nogen risiko forbundet med operationen?
Når en kvalificeret plastikkirurg udfører en fedtsugning, er komplikationerne sjældne og få. Men der er altid risiko forbundet med enhver form for kirurgi: Mulige komplikationer kan være:

 • Infektion 0,003%, det kan behandles med antibiotika
 • Hæmatom, er en blodansamling under huden, som eventuelt skal fjernes af kirurgen, opstår meget sjældent
 • Lettere nedsat følesans i 1 uge, nogle gange op til 6 uger
 • Permanent nedsat følesans under 1%
 • Ujævnheder og asymmetri 5-15%. Større ujævnheder kan rettes senere ved et lille indgreb i lokalbedøvelse. Dette er gratis for patienten
 • Alvorlige komplikationer såsom blodpropper og huddød er ekstremt sjældne, og klinikken har ikke oplevet disse komplikationer
 • DVT (dyb venetrombose) 0,0003%
 • PE (lungeemboli, blodprop i lungerne) 0,0027%
 • Fedtemboli (”blodprop” af fedt) mindre end 0,1%
 • Hypotermi, nedsat temperatur efter lang operation
 • Serom, serøs væskeophobning, behandles med antibiotika og i nogle tilfælde udtømning ved kirurgisk indgreb
 • Perforation af bugvæggen ind til tarmen, sker ekstremt sjældent
 • Hyperpigmentering (mørke pletter, misfarvning), forsvinder normalt efter 2-3 uger efter operationen, men i enkelte tilfælde kan det tage op til 18 måneder
 • Appelsinhud og blodsprængninger forsvinder ikke ved behandlingen
 • Dårlig opheling rammer ofte rygere. Dette kan mindskes ved at holde op med at ryge 6 uger før og efter operationen

Hvordan skal du bedøves?
Fedtsugning udføres oftest i fuld bedøvelse, hvilket vil sige, at du sover under indgrebet. Du skal faste 6 timer før operationen, dvs. Du må ikke spise senere end 6 timer før operationen. Du må drikke tynde, klare væsker (vand, kaffe/te uden mælk, sød saft, juice uden frugtkød)  indtil 2 timer før operationen. Fedtsugning af hagen udføres dog i lokal bedøvelse.

Hvordan kan du forberede dig til operationen?
Forud for operationen skal du:

 • Ophøre med at spise lægemidler, der indeholder acetylsalicylsyre (Magnyl, Aspirin m.fl.), samt andre læge- og naturlægemidler, der kan påvirke blodets evne til at størkne, fx Q10, fiskeolie eller E-vitamin. Dette bør du ophøre med ca. 2 uger før operationen. Tobaksrygning skal være ophørt 6 uger før operationen – og gerne 6 uger efter.
 • Aftale at blive hentet af en pårørende efter operationen, som også kan være sammen med dig det første døgn efter operationen
 • Indkøbe Panodil på apoteket
 • Handle og lave mad til den første uge, så du kun skal koncentrere dig om at restituere efter operationen

På operationsdagen skal du tage et brusebad med grundig sæbevask af krop og hår. Undlad at bruge creme på det område, der skal fedtsuges.

Hvordan foregår operationen?
Umiddelbart før operationen vil kirurgen tegne på det område, hvor du skal fedtsuges, så han præcist ved, hvor der skal suges. Narkoselægen lægger et drop i en åre, hvor igennem du får sovemedicin. Derefter lægges lokalbedøvelse i området. Gennem et lille snit i huden føres en kanyle ind i området, og der sættes sug til. Fedtcellerne bliver opsamlet i en beholder, og kirurgen kan hele tiden følge med i, hvor meget der fjernes, samtidig med, at han føler med fingrene. Indgrebet tager ca. 2 timer, alt efter hvor meget fedt der skal fjernes. De små huller syes sammen med en tråd. Ved indstikshullet lægges et lag gaze, og oven på hele det behandlede område lægges en stram bandage, som skal bæres dag og nat i 2 uger. I de første 2 døgn må du ikke tage bad.

Hvordan har du det efter operationen?
Umiddelbart efter operationen kan der forekomme smerter, som du dog kan afhjælpe ved at tage en Panodil 500 mg 2 stk. 4 gange dagligt. De behandlede områder vil ligne blå mærker og kan være ømme den første tid, hvor de også kan hæve op. Det kan sive fra sårene de første dage Det er normalt, og forbindingen vil opsamle væsken.
Du bør vente med hårdt arbejde og sport i 2-4 uger. Start derefter langsomt op igen. Det er i orden, at gå eller cykle en tur, når du får lyst til det.

Hvornår skal du møde på klinikken til kontrol?
Efter ca. 2 uge skal trådene fjernes. Og efter ca. 3 måneder vil vi gerne se dig til kontrol. Først da kan det endelige resultat vurderes. Hvis du på noget tidspunkt bliver utryg, kan du altid henvende dig til klinikken.

Hvornår er alt normalt igen?
Efter operationen bør du få rigeligt med hvile, så du tillader kroppen at bruge al energi på ophelingen. I begyndelsen vil de behandlede område være misfarvede og ”bulede”. Der vil dannes en del væske i området, efter fedtet er fjernet. Væsken vil forsvinde igen efter ca.1 måned. Selve misfarvningen af huden forsvinder efter 2-3 uger. Du må have tålmodighed, men vil kunne se bedring dag for dag. Senest efter 3 måneder er din hud jævn, og det endelige resultat kan vurderes. Dit ar vil være rødt i nogle uger, og du bør undgå sol på såret det første halve år.
Det er ikke unormalt, hvis nogle patienter er deprimerede den første tid efter en fedtsugning. Efter få uger vil du se og føle dig bedre tilpas. Hvis du i forvejen har gjort dig klart, at resultatet ikke fremtræder umiddelbart efter operationen, vil du hurtigere blive glad for din fedtsugning.

Alt efter hvor stor en fedtsugning, du har fået foretaget, kan du starte på arbejde 3-4 dage efter operationen.
Holdbarheden af en fedtsugning er formentlig livslang, men naturligvis vil kroppens almindelige aldringsproces fortsætte.
Tager du efterfølgende på i vægt, vil fedtet fordele sig jævnt over hele kroppen.