Skip to content

BOTOX RYNKEBEHANDLING

NON-KIRUGI

BESTIL TID

På tlf: 2180 1100
ved Jeanette Glanning,
kosmetisk behandlingsvejleder

BOTOX RYNKEBEHANDLING

Botox er verdens mest efterspurgte ikke-kirurgiske skønhedsbehandling og er ikke længere forbeholdt stjernerne i Hollywood, men er også for madmor fra Holsted og hr. eller fru Jensen fra Viborg.

Hvordan virker Botox:

Botox (Botulinum toksin A) blokerer for nerveimpulserne til de små ansigtsmuskler som . eks. giver anledning til panderynker eller ”bekymrings/vredes – rynker” i mellem øjenbrynene og forhindrer disse muskler i at trække sig sammen. Det resulterer i, at den overliggende hud udglattes og rynkerne forsvinder.

PRISER

Alle kosmetiske, ikke medicinsk indicerede behandlinger med Filler, Botox og laser er blevet tillagt 25% moms per 1. April 2011.

Grundet indførelsen af den lovpligtige Patientforsikringsbetaling for kosmetiske behandlingssteder per 1. September 2013, pålægges alle patientbetalinger et forsikringsgebyr på 6%. Dette gebyr skal således tillægges alle oplyste priser.

Til gengæld er alle vores patienter sikret dækning iht. Den offentlige Patientforsikring – modsat patienter som privat vælger behandling på udenlandske hospitaler.

BOTULINUMTOKSIN A (BOTOX ®)

Botulinumtoksin A  er et af 7 forskellige toksiner (gifte) som produceres af bakterien Clostridium botulinumBotulinumtoksin A er det eneste toksin, som bruges medicinsk aktuelt. Alle præparater på markedet består af  det samme toksin,  blot fremstillet ved forskellige fabrikationsmetoder.

I store doser er det en gift (pølseforgiftning), mens det i små anvendes som medicinsk behandling af skelen, ukontrollerede øjenbevægelser (nystagmus), torticollis (tvangsmæssig hoveddrejning pga. kramper i halsmuskler) og behandling af den ydre lukkemuskel ved rift i slimhinden ved endetarmen f.eks. pga. hæmorroider.

Siden 1989 har det i USA været anvendt til  kosmetisk behandling af ansigtsrynker. Botulinumtoksin A  virker ved midlertidigt at afslappe specifikke muskler, hvis aktivitet er uønsket.

Dynamiske (også kaldet mimiske ) rynker kan behandles med botulinumtoksin. Rynkerne skyldes overdreven brug af den mimiske muskulatur. Hos nogle giver det kroniske furer f.eks. lodrette og/eller vandrette panderynker, smilerynker, nedadvendte mundvige o.a., og hos andre kan det være årsag til spændingshovedpine i panden.

Med Botulinumtoksin A  er det muligt at mindske disse uønskede furer og ansigtsudtryk uden operation og uden ar.

Eventuelle bestående rynker som generer, efter at den mimiske muskulatur er blevet dæmpet med Botulinumtoksin A , kan fjernes med laserbehandling eller reduceres med en filler, f.eks. Juvéderm.

I kosmetisk øjemed anvendes Botulinumtoksin A  primært mod panderynker, nedadvendte mundvige og smilerynker ud for øjnene. Principielt kan Botulinumtoksin A  anvendes til dæmpning af enhver form for uønsket muskelaktivitet, f.eks. spasmer i tyggemuskler.

Få enheder Botulinumtoksin A  injiceres i de små mimiske muskler, som er årsag til problemet, således at disse musklers aktivitet bliver ophævet eller dæmpet.

Selve behandlingen varer ca. 10 minutter. Der ses kun let og kortvarig rødme efter behandlingen. Blå mærker og blødning kan forekomme.

Du må anvende makeup efter 3-4 timer.

Virkningen af Botulinumtoksin A behandlingen indsætter i løbet af 2 til 14 dage og er sædvanligvis maksimal efter ca. 1 måned.

Efter første indsprøjtning varer effekten i typisk 3 til 6 måneder.

Anden behandling kan med fordel ske ca. 12 uger efter for at opnå maksimal muskelskrumpning, tredje behandling efter yderligere 20 uger.

Hvor man efter hver af de første 2 behandlinger bør gentage behandlingen med de angivne intervaller, eller så snart der opdages fornyet muskelaktivitet, kan man efter den tredje behandling vælge først at gentage denne, når muskelaktivitetenkommer igen, men stadigvæk helst inden at musklerne har genvundet deres gamle styrke.

Hvis man er behandlet omkring øjnene eller i panden, skal man ikke lægge sig med hovedet vandret de første 4 timer for at undgå uønsket påvirkning af øjenlågenes løftemuskler. Der må ikke vaskes eller masseres eller lægges makeup i de første 4 timer efter behandlingen for at undgå utilsigtet spredning af toksinet til den nærliggende muskulatur

Ved injektion af Botulinumtoksin A  i panden, kan et eller begge øvre øjenlåg hænge lidt (ca. 1%). Dette forsvinder spontant indenfor 4 uger.

Enkelte får kortvarig hovedpine.

Ved behandling omkring øjnene er der risiko for tørhed, irritation og hævelse.

Ved injektion i overlæben, er der risiko for let hængende mundvige og læber, p- og f-lyde kan være svære at sige, ligesom det kan være svært at fløjte eller at drikke med sugerør.

Alle de mulige bivirkninger er både sjældne og forbigående.

De hyppigste er relateret til den lokale indsprøjtning. Indsprøjtningen foretages med en nål, som føres få millimeter under huden. Stikket medfører en lille risiko for midlertidig lokal misfarvning pga. blødning i huden. I timerne efter behandlingen kan der være lidt lokal rødme og hævelse pga. manipulationen. Der er ikke rapporteret nogen kendte senfølger.
Behandlingen gives ikke til gravide, ammende, velkendt allergi overfor indholdsstoffer i opløsningen (Botulinumtoksin, humant albumin, laktose, natrium succinate), eller visse neuromuskulære sygdomme.

Hvis man indtager medicin af typerne aminoglykosider, pencillamin, kinin eller kalciumblokkere, kan effekten af Botulinumtoksin forstærkes