Skip to content

FOR HENVISTE PATIENTER

BESTIL TID

Henviste patienter: 86 12 95 00

Telefontider:  

FOR HENVISTE PATIENTER

Desværre er kun et fåtal af de – på denne hjemmeside – beskrevne behandlinger dækket af sygesikringen, fordi ingen behandlinger må have karakter af kosmetiske behandlinger.

Nogle behandlinger kan foretages på forskellige måder – men sygesikringen dækker kun den billigste.

Af denne grund kan de beskrevne behandlinger, kun betragtes som vejledende eller som inspiration.

Man kan derfor ikke som patient ” frit vælge” mellem behandlingsformerne, hvis der er mere end én.

Henviste patienter bedes oprette tidsaftale på tlf. nr.: 86 12 95 00 

PATIENTER DER ER HENVIST FRA EGEN LÆGE

Henvisning

Vi modtager din henvisning elektronisk fra din praktiserende læge. Du modtager kort efter informationer om hvorledes Du bestiller tid til din forundersøgelse eller operation via E-Boks.

Hvis din læge har lagt henvisningen på ‘henvisnings-hotellet’, skal du ringe til klinikken på tlf.: 86129500, således at vi kan hente din henvisning ned. Kontakt vedrørende ændring sker på tlf.: 8612 9500

Hvis du er henvist fra din egen læge, så behandles du under Sygesikringen og dermed uden beregning.

Ventetid

Ventetiden på eventuel forundersøgelse er op til 30 dage
Ventetiden på operation varierer fra akut behandling og op til 30 dage.

Din egen læge og speciallægen samarbejder i afgørelsen om, hvornår behandlingen bør finde sted. Vi gør dette af hensyn til, at der altid skal være plads til kræftsygdomme, som kræver akut behandling. Modermærkekræft behandles hurtigst muligt og almindelig hudkræft inden for 2 måneder.

Hvis du henvises til behandling for godartede forandringer, må du derfor indstille dig på lidt ventetid.

På selve operationsdagen vil der derimod sjældent være ventetid. Derfor ser vi gerne, at vores patienter møder fem minutter før den aftalte tid.

GENERELLE INFORMATIONER I FORBINDELSE MED OPERATION

Anbefalinger efter fjernelse af hudforandring eller korrektion af ar:

Mange mennesker har modermærker, talg cyster, fedtknuder og andre små forandringer i huden som generer. Dem kan vi fjerne ved en mindre operation i lokalbedøvelse. Vi optegner omkring forandringen og anlægger derefter lokalbedøvelse. Dette medfører et stik og en kortvarig svidende smerter, ofte kun af få sekunders varighed.
Forandringen fjernes, Du bliver syet og vi giver dig en tape-plasterforbinding på.
Under indgrebet kan det blive nødvendigt at brænde små blodkar, og vi anbringer derfor en gummi-elektrode (jordforbindelse) således at den har god hudkontrakt – dette beskytter dig mod at få stød! Indgrebet varer oftest mellem 15 – 30 minutter.
Din læge får læge brev efter forløbet.

Risici og komplikationer:

Der vil ALTID komme et ar, der er længere end den knop Du skal have fjernet, for at arret kan blive så pænt som muligt. Ofte fjernes en ellipse af hud omkring hudforandringen og ellipse-længden er 3 – 4 gange større end diameteren af knoppen. I visse situationer kan kirurgen vælge at lukke med en vævsbesparende lap-plastik, som medfører et Z-formet ar.
Mindre pæne ar kan forekomme alle steder, men ses især på bryst, skuldre og øvre ryg samt over brystbenet.
Der kan opstå efterblødninger, betændelse eller indtrækning/frembuling af huden, forsinket sårheling, midlertidige føleforstyrrelser og i meget sjældne tilfælde permanente føleforstyrrelser – eller at arret springer op. Det er dog sjældent at der opstår problemer i forbindelse med disse mindre operationer. Er der problemer, kontakter Du klinikken.

Anbefalinger efter operation.

For alle typer operationer anbefales følgende:

Der tages brusebad 24 timer efter operationen. Plasteret skal fjernes, før Du går i bad. Undgå at skrubbe på det opererede område og dup såret tørt med et rent håndklæde. Såret har godt af at få luft, men sæt plaster (englehud) på igen, hvis Du arbejder i et forurenet miljø. Skift altid plasteret, hvis det bliver vådt.

De bør undgå:

Tunge løft (maksimalt 10 kg.), sportsaktiviteter, (sex!), kraftige bevægelser i den opererede legemsdel, støvsugning, bad i svømmehal og havet i 14 dage efter operationen. Blodtryksstigningen kan forsage blødning eller få såret til at springe op.

Specielle anbefalinger:

Ved operation på brystet (kvinder) anbefales brug af BH i op til 6 uger efter operationen.
Ved operation af mund eller læber anbefales Klorhexidin mundskyllevæske 0,12% morgen og aften samt efter hvert måltid. Husk at børste tungen i forbindelse med tandbørstning, for at undgå en brunlig belægning på tungen.

Smertestillende:

Ved behov for smertestillende medicin anbefales tablet Pamol, Panodil eller Pinex. Undgå midler som indeholder acetylsalicylsyre (virker blodfortyndende).

Trådfjernelse:

Efter operation i ansigtet 7-10 dage, i hovedbunden efter 12-14 dage. På halsen efter 10-14 dage.
På kroppens forside 10-14 dage samt arme, ben, ryg og nakke efter 14 dage.

Efter tråd fjernelse anbefales:

Brug plaster (englehud) højst de første 2-4 dage såfremt huden kan tåle det.
Herefter skal arret have luft og skal aktivt beskyttes mod sol i 6 måneder, enten ved at dække arret til eller at bruge solcreme faktor >30.

Undersøgelse af det fjernede væv.

Ofte sendes det bortopererede væv til rutinemæssig undersøgelse. Vi vil ca. 2-8 uger efter operationen modtage svar på prøven. Svaret sendes (på dansk) herefter til Din E-Boks med en kommentar. Hvis Du ikke har E-Boks, kommer svaret som et almindeligt brev
Ved behov for hurtig efterbehandling, vil Du blive kontaktet per telefon.

Sygemelding:

Sygemelding er yderst sjældent nødvendigt – men skulle det ske, skal Du sygemeldes af din egen læge.

Med venlig hilsen
Personalet Plastikkirurgisk Klinik Åbyhøj

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du atid velkommen til at kontakte os