KORREKTION AF KROPPEN

Bestil tid

Henviste patienter:
86 12 95 00

Private patienter :
69 88 08 50

SVED

OPERATION FOR ØGET SVEDTENDENS
I forbindelse med varmt klima, fysisk anstrengelse eller feber er det normalt og sundt at svede.
Men nogle mennesker døjer med en unaturlig øget svedtendens, og de kan have gavn af behandling.
Øget svedtendens, hyperhidrose, kan opstår i forbindelse med forskellige sygdomme som fx for højt stofskifte eller for lavt blodsukker mm.
Hovedparten af de patienter, der døjer med øget svedtendens, lider dog af en ubalance i det nervesystem, som styrer produktionen af sved. Mange sveder så meget, at de dagligt har gener af det i form af voldsom fugt og evt. lugt. Det kan være generende i det daglige valg af tøj og i social kontakt.

Der findes forskellige metoder til behandling af øget svedtendens, fra kraftige antiperspiranter til behandling med strøm (iontoforese), operation og Botox. Behandling med Botox har vist sig at være en yderst sikker og en meget effektiv metode. Primært behandles armsved og håndsved med Botox, men visse andre områder kan ligeledes behandles.
Svedoperation for armsved kan udføres ved at ”fedtsuge” lige inde under huden med et specielt instrument, der kan fjerne størstedelen af svedkirtlerne. Man bliver således ikke 100 % ”tør”, men får en mere normal svedsekretion. Dette i modsætning til behandling med Botox, som næsten altid gør patienten helt ”tør.”

>>Læs mere i menuen herunder

PRIS

PRIS

Priserne er vejledende, da operationerne ofte må individuelt tilpasses. Priserne inkluderer bedøvelse og efterfølgende kontroller. Eventuel indlæggelse er ikke inkluderet med mindre det er angivet i prislisten.

Alle kosmetiske, ikke medicinsk indicerede behandlinger med Filler, Botox og laser er blevet tillagt 25% moms per 1. April 2011.

Grundet indførelsen af den lovpligtige Patientforsikringsbetaling for kosmetiske behandlingssteder per 1. September 2013, pålægges alle patientbetalinger et forsikringsgebyr på 6%. Dette gebyr skal således tillægges alle oplyste priser.

Til gengæld er alle vores patienter sikret dækning iht. Den offentlige Patientforsikring – modsat patienter som privat vælger behandling på udenlandske hospitaler.

Behandling Pris
Ved kirurg kr. 700
IOperation, fedtsugning, begge arme, lokalbedøvelse kr. 17.000
Fuld bedøvelse, tillæg kr. 3.000
SVED OPERATION FOR ØGET SVEDTENDENS I ARMHULER

SVED OPERATION FOR ØGET SVEDTENDENS I ARMHULER

Hvorfor svedoperation?
Hyperhidrose, sygelig svedtendens fra armhulerne, opstår når svedkirtlerne overproducerer sved. Tilstanden kan begynde fra barndommen, forværres i puberteten og kan fortsætte hele livet igennem. Årsagerne er ukendte. Der er forskellige behandlingsmetoder af problemet, to af de mest effektive behandlingsformer er operation eller behandling med Botox.

Hvordan foregår operationen?
Operationen består af en særlig form for fedtsugning, der foregår ved at ”støvsuge” fedtcellerne væk gennem ganske små snit (5mm) på indersiden af armen. Før selve indgrebet anlægges lokalbedøvelse i hele det behårede område i armhulen. Ved hjælp af fedtsugning med en særligt udformet kanyle, fjernes de svedkirtler, der forårsager den øgede svedtendens. Begge armhuler kan behandles i samme operation. Efter operationen får du lagt en fast forbinding anlagt. Forbindingen skal sidde i 4 dage for at undgå blodansamling og hævelse.

Er der risici forbundet med operationen?
Som ved enhver form for kirurgi er det en vis risiko for komplikationer. Risikoen er lille, men de mulige komplikationer er:

  • Arvævsdannelse
  • Blødning
  • Infektion og sårdannelse

Hvordan har du det efter operationen?
Der kan forventes lette smerter og ømhed, som kan afhjælpes med smertestillende medicin, fx Panodil 1 gram x 4 i få dage. I de første 3-4 uger vil der være en vis fasthed og misfarvning i armhulerne, som efterhånden aftager.

Hvordan skal jeg forberede mig til operationen?
Inden du tager hjemmefra, skal du vaske dig grundigt med sæbe, særligt i armhulerne. Du skal ikke benytte deodoranter eller lignende. Hår i armhulerne må ikke fjernes i en uge op til operationen. Efter operationen bliver du observeret ca. to timer på klinikken, hvorefter du kan tage hjem. Du skal undgå sportsaktiviteter og tunge løft i 3 uger efter operationen.

Hvornår skal du til kontrol?
Du kommer til første ambulante kontrol og trådfjernelse ca. 14 dage efter operationen. Du vil desuden blive kontrolleret efter 3 måneder for at bedømme resultatet.

Hvornår er alt normalt igen?
Statistisk undersøgelse viser, at mere end 80 % af de patienter, der bliver opereret med denne teknik, er tilfredse med nedsættelsen af deres svedproduktion. Tal med lægen om dine individuelle muligheder med hensyn til operation eller anden behandling.

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet.

Operation for øget svedtendens er ikke omfattet af Sundhedsstyrelsens bekendtgørelse om betænkningstid.