KORREKTION AF KROPPEN

Bestil tid

Henviste patienter:
86 12 95 00

Private patienter :
69 88 08 50

ØRER

STRITØRER
ØREKIRURGI AF UDSTÅENDE ØRER

Både børn og voksne kan have det, man kalder stritører, flyveører eller udstående ører. Ved hjælp af moderne kirurgi er det relativt simpelt at korrigere for udstående ører. Ører, der stritter ud fra hovedet kan foldes tilbage, så man med et enkelt snit på bagsiden af øret former under-ørets forside, så øret naturligt vil krumme bagud.

Hvis et barn er interesseret i at blive opereret for stritører, kan et indgreb være en god idé. Typisk opstår barnets ønske i forbindelse med eventuelle drillerier. Der er dog næppe behov for behandling af stritører, hvis det kun er forældrenes ønske. Så hvis barnet ikke opfatter sin øreform som noget problem, bør forældrene heller ikke gøre det.

Operationen foregår som regel i lokalbedøvelse eventuelt med supplerende smertestillende medicin via et drop, men kan dog udføres i fuld bedøvelse. Operationen varer ca. 1 time. Er der tale om et barn, vil det kræve, at barnet har en vis alder, modenhed og motivation. Vores plastikkirurg vil kunne rådgive om det videre forløb ved en forundersøgelse.

>>Læs mere i menuen herunder

PRIS

PRIS

Priserne er vejledende, da operationerne ofte må individuelt tilpasses. Priserne inkluderer bedøvelse og efterfølgende kontroller. Eventuel indlæggelse er ikke inkluderet med mindre det er angivet i prislisten.

Alle kosmetiske, ikke medicinsk indicerede behandlinger med Filler, Botox og laser er blevet tillagt 25% moms per 1. April 2011.

Grundet indførelsen af den lovpligtige Patientforsikringsbetaling for kosmetiske behandlingssteder per 1. September 2013, pålægges alle patientbetalinger et forsikringsgebyr på 6%. Dette gebyr skal således tillægges alle oplyste priser.

Til gengæld er alle vores patienter sikret dækning iht. Den offentlige Patientforsikring – modsat patienter som privat vælger behandling på udenlandske hospitaler.

Behandling Pris
Forundersøgelse kr. 700
Korrektion af begge ører, lokalanæstesi kr. 12.000
Korrektion ét øre, lokalanæstesi kr. 7.000
Tillæg fuld bedøvelse kr. 2.000
ØREKIRURGI

ØREKIRURGI

Hvorfor lave en øreoperation?
Flyveører eller stritører er hyppigt forekommende og skyldes en afvigende form af brusken i det ydre øre. Det er operationer,  som er beregnet til at normalisere bruskens form. Disse operationer foretages normalt i børnehavealderen eller i starten af skolealderen. Nogle får også foretaget operationen på et senere tidspunkt i livet.

Hvordan foregår operationen?
Operationen kan normalt foretages i lokalbedøvelse. Lokalbedøvelsen lægges i og omkring øret og herefter lægger kirurgen et snit i huden på bagsiden af ørerne, så brusken frilægges. Herefter formes  brusken, så den falder til i den nye form. Det er meget vigtigt, at man får ændret bruskens form, idet man ikke kan tvinge brusk i en ny form senere. Operationen varer ca. 1 time. Snittet bag ørerne syes sammen med tråde, som ligger skjult bag øret. Men for at fastholde brusken i sin nye form, sættes også nogle tråde på forsiden af øret, som er synlige. Sidst anlægges et pandebånd, der skal blive på. Pandebåndet skal bæres døgnet rundt første uge og derefter en uge mere blot om natten. Efter en uge møder du på klinikken til kontrol.

Er der risici og komplikationer forbundet med operationen?
Der er altid en risiko for blødning og blodansamling forbundet med enhver form for kirurgi, hvilket i sjældne tilfælde kræver operativ udtømning. Der kan opstå betændelse, men det ses meget sjældent. I sjældne tilfælde har operationen ikke den ønskede effekt, og det kan være nødvendigt at operere igen for at opnå det ønskede. Der kan også opstå en sideforskel så det ene øre sidder længere inde end det andet. Dette kan også korrigeres ved et operativt indgreb.

Hvordan har du det efter operationen?
I timerne efter operationen virker lokalbedøvelsen stadig, men når den forsvinder, kan du mærke smerter. Det kan være nødvendigt at tage Panodil 500 mg, 2 stk. op til 4 gange dagligt. Efter den første nat er disse smerter dog oftest aftaget igen.
Som nævnt er der krav om forbinding de første 2 uger efter operationen.
Du kan bade efter første dag, så længe du sørger for at forbindingen forbliver tør. Du skal i øvrigt tage det roligt, og undgå sport og voldsomme bevægelser den første uges tid.
De første dage skal du sove med hovedet højt.
Sygemelding kan variere fra et par dage til en uges tid. Holdbarheden af denne operation er livslang.

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet.

Efter informationen er givet, både skriftligt og mundtligt, skal der minimum gå 7 dage før behandlingen kan finde sted, ifølge bekendtgørelsen fra Sundhedsstyrelsen.