KORREKTION AF KROPPEN

Bestil tid

Henviste patienter:
86 12 95 00

Private patienter :
69 88 08 50

ØJNE

OPERATION AF TUNGE ØJENLÅG
Med alderen forsvinder øjnenes ungdommelige og opmærksomme udtryk ofte. Det skyldes blandt andet at tunge, hængende øjenlåg eller poser under øjnene giver et træt og ældet udseende.
Ved en øjenlågskorrektion opnår du et friskere og mere positivt ansigtsudtryk, ligesom synsfeltet tit også forbedres. Det er et lille kosmetisk indgreb med en stor effekt.

Ved øvre og nedre øjenlågsoperation fjernes overskydende hud fra øjenlågene og eventuelt bagvedliggende fedtdepoter. Snittet foretages i øjenlågets naturlige hudfolder, så arrene næppe anes.
Operationen kan kombineres med et pandeløft eller en ansigtsløftning.

>>Læs mere i menuen herunder

PRIS

PRIS

Priserne er vejledende, da operationerne ofte må individuelt tilpasses. Priserne inkluderer bedøvelse og efterfølgende kontroller. Eventuel indlæggelse er ikke inkluderet med mindre det er angivet i prislisten.

Alle kosmetiske, ikke medicinsk indicerede behandlinger med Filler, Botox og laser er blevet tillagt 25% moms per 1. April 2011.

Grundet indførelsen af den lovpligtige Patientforsikringsbetaling for kosmetiske behandlingssteder per 1. September 2013, pålægges alle patientbetalinger et forsikringsgebyr på 6%. Dette gebyr skal således tillægges alle oplyste priser.

Til gengæld er alle vores patienter sikret dækning iht. Den offentlige Patientforsikring – modsat patienter som privat vælger behandling på udenlandske hospitaler.

Behandling Pris
Forundersøgelse kr. 700
Øvre øjenlåg, lokalbedøvelse kr. 10.000
Nedre øjenlåg, lokalbedøvelse kr. 14.000
Øvre og Nedre øjenlåg i samme seance, lokalbedøvelse kr. 20.000
Øjenbrynsløft, direkte hudexcision, lokalanæstesi kr. 8.000
Tillæg for fuld bedøvelse kr. 5.000
Pandeløft og øvre øjenlåg, fuld bedøvelse kr. 28.000
Ansigtsløftning og øvre øjenlåg, fuld bedøvelse kr. 45.000
Ansigtsløftning og nedre øjenlåg, fuld bedøvelse kr. 47.000
Ansigtsløftning plus øvre og nedre øjenlåg, fuld bedøvelse kr. 53.000
ØVRE OG NEDRE ØJENLÅG

ØVRE OG NEDRE ØJENLÅG

Hvorfor øjenlågsoperation?
Hængende øvre øjenlåg er som regel et arveligt, aldersbetinget fænomen. Der kan være tale om et hud overskud på  øjenlåget, med eller uden frembuling af fedt bag øjenlåget. Hvis der er frembulende fedt bag øjenlåget, bliver det også fjernet.
Som ved al kirurgi vil åbning af huden medfører ar, men ved en øjenlågsoperation vil arret ligge på øjenlågets omslagsfold og vil i reglen ikke være synligt, når øjnene er åbne.
De fleste mennesker har let asymmetriske øjne og øjenlåg – arrene kan derfor blive tilsvarende asymmetriske. I visse tilfælde vil arret strække sig ud på siden af øjenlåget og derved blive mere synligt. Oftest vil arret forsvinde helt efter 3-6 måneders tid.

Ved hængende nedre øjenlåg er der typisk tale om en kombination af frembulende fedt og et hud overskud på øjenlåget. Ved operationen fjerner man fedtet og et stykke af huden på øjenlåget. Arret kommer til at ligge lige under vipperne.

Øjenlågsoperationen ”stopper ikke uret”, men sætter tiden tilbage. Dine øjenlåg vil fortsætte med at ældes, afhængig af arv og miljø. Men man kan gentage operationen. Effekten af et øjenlågsløft er altså langvarigt, og dit øjenparti vil fortsat se yngre og bedre ud end før operationen.

Hvad skal du have lavet?
Før operationen skal du til en forundersøgelse hos vores plastikkirurg. Kirurgen vil da undersøge netop dit problem, vurdere og informere dig om indgrebet, både mundtligt og skriftligt.
Du er velkommen til at tage en ven, din kæreste, eller et familiemedlem med til forundersøgelsen.
Efter den skriftlige og mundtlige information er givet, skal der ifølge den nye bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen gå 7 dage, før behandlingen kan foretages.

Hvordan kan du forberede dig til operationen?
3 uger inden operationen må du ikke indtage medicin indeholdende acetylsalicylsyre, såsom Aspirin, Kodimagnyl, hjerte- eller børnemagnyl og heller ikke indtage produkter, der indeholder Q 10, fiskeolie og E-vitamin. De kan alle give anledning til blødning, da de alle har blodfortyndende egenskaber. Husk at fortælle, hvilken medicin du anvender, om du er allergisk over for noget, eller om du har problemer med at danne ar.

Husk at give lægen besked om eventuelle andre sygdomme og lidelser.
På operationsdagen skal du tage et brusebad med grundig sæbevask af krop og hår.

Er der nogen risiko forbundet med operationen?
Når en kvalificeret plastikkirurg udfører operationen, er komplikationerne få, og forekommer meget sjældent. Der er dog altid en risiko forbundet med enhver form for kirurgi, mulige komplikationer kan være:

  • Blødning
  • Sløret syn, dobbeltsyn, hyppighed under 1%
  • Nedsat følesans i øjenlågene
  • Besvær med at lukke øjnene
  • Tørre øjne-syndrom
  • Brændende fornemmelse
  • Synlige ar
  • Unormal øjenlågsposition
  • I sjældne tilfælde kan der komme infektion i det opererede øjenlåg. Disse tilfælde behandles med antibiotika.

Den mest alvorlige, men også ekstremt sjældne komplikation ved operation på øjenlåg, er akut blødning i det behandlede område, der kan forårsage tryk på øjets synsnerve. Dette sker kun i 1:10.000 tilfælde, men i yderste konsekvens, og såfremt der ikke foretages akut behandling, kan det betyde blindhed på det pågældende øje. Det er derfor vigtigt, at du kontakter kirurgen straks, hvis der opstår akutte voldsomme smerter og eventuel hævelse.
Du får kirurgens telefonnummer med hjem. Hvis det ikke er muligt at få fat i kirurgen, så tag straks kontakt til et sygehus med en øjenafdeling, medbringende denne patientinformation

Hvordan bliver du bedøvet?
Operationen foretages i lokalbedøvelse – eventuelt med supplerende smertestillende medicin via et drop.

Hvordan foregår operationen?
Mens du stadig er oppegående optegner plastikkirurgen, hvor snittet på dit øjenlåg skal ligge.
Der tages før-billeder.
Herefter lokalbedøves området. Kirurgen skærer i linjen langs det øvre øjenlåg og overskydende hud og en lille stribe muskel fjernes. Hvis der er fedtdepoter fjernes disse også. Selve operationen tager ca. 1 time.

Hvordan har du det efter operationen?
Måske vil du opleve en let smerte, når lokalbedøvelsen holder op med at virke. Umiddelbart efter operationen skal du ligge med en kølebrille i 20-30 minutter og er herefter klar til at komme hjem. Har du ingen ledsager med, ringer personalet gerne efter en taxa. Det er en god idé, at medbringe et par solbriller og et tyndt tørklæde til at dække ansigtet med, når du forlader klinikken på operationsdagen.

Hvornår er alt normalt igen?
Dine øjenlåg vil være hævede i nogle dage efter operationen, og øjenomgivelserne vil typisk være blåligt misfarvede i 1-2 uger. De første to døgn skal du ligge med den udleverede kølebrille 4-5 gange i døgnet á cirka 20 minutters varighed. Derefter kan du bruge kølebrillen efter behov.
Derudover skal du sove med hovedet højt i en uge.
Du må ikke bukke dig fremover, fordi det kan forårsage tryk på øjet og fører til blødning.
I sjældne tilfælde kan der forekomme lette smerter, som kan afhjælpes med Panodil 500 mg, 2 stk. op til 4 gange dagligt.
Husk at du ikke må tage tabletter, der indeholder acetylsalicylsyre.
Patienter, der har fået opereret øjenlåg, skal have forebyggende behandling mod øjenbetændelse med Tobradex øjendråber, 1 dråbe i hvert øje 4 gange dagligt i 5 dage.  Øjendråberne udleveres af klinikken.
Dine ar kan også være røde i nogle måneder og du bør undgå sol direkte på arret i 6 måneder. Det fulde resultat vil først kunne ses efter 1-2 mdr.

Rensning og badning.
Du bade som sædvanligt efter 2 døgn.

Hvornår skal du til kontrol på klinikken?
Der er som regel ikke brug for kontrol før ca. 1 uge efter operationen, hvor trådene fjernes.
Efter 3 måneder vil gerne se dig til sidste kontrol og afsluttende efter-billeder.