KORREKTION AF KROPPEN

Bestil tid

Henviste patienter:
86 12 95 00

Private patienter :
69 88 08 50

BRYSTREDUKTION

REDUKTION AF FOR STORE BRYSTER
Nogle kvinder har så store bryster, at det kan være generende for velværet. I mange tilfælde medfører de store bryster også smerter i nakke og ryg.
De fleste kvinder, der ønsker sig en brystreduktion, gør det for at mindske eller helt fjerne ryg- og nakkesmerterne – og måske også for at opnå en smukkere brystfacon. En brystreduktion giver nemlig ofte samtidigt brystet et løft, og man kan også korrigere et asymmetrisk bryst.

En brystreduktion vil altid efterlade ar. Hvor synlige de bliver, kan kun en personlig konsultation med en af vores plastikkirurger afgøre.

>>Læs mere i menuen herunder

PRIS

PRIS

Priserne er vejledende, da operationerne ofte må individuelt tilpasses. Priserne inkluderer bedøvelse og efterfølgende kontroller. Eventuel indlæggelse er ikke inkluderet med mindre det er angivet i prislisten.

Alle kosmetiske, ikke medicinsk indicerede behandlinger med Filler, Botox og laser er blevet tillagt 25% moms per 1. April 2011.

Grundet indførelsen af den lovpligtige Patientforsikringsbetaling for kosmetiske behandlingssteder per 1. September 2013, pålægges alle patientbetalinger et forsikringsgebyr på 6%. Dette gebyr skal således tillægges alle oplyste priser.

Til gengæld er alle vores patienter sikret dækning iht. Den offentlige Patientforsikring – modsat patienter som privat vælger behandling på udenlandske hospitaler.

Behandling Pris
Forundersøgelse kr. 700
Brystreduktion, metodeafhængig kr. 36-40.000
BRYSTREDUKTION

BRYSTREDUKTION

Hvorfor en brystreduktion?
Nogle kvinder synes, deres bryster er for store og at det giver dem en række gener i nakke og ryg. Gener, der blandt andet optræder ved motion, hvor brysterne virker tyngende, sidder i vejen og hæmmer bevægelsesfriheden – eller ligefrem giver anledning til smerter i nakke og ryg. Brystet kan mindskes kirurgisk, så du får et bryst i den størrelse, du ønsker. Ved samme operation vil brystet blive løftet, da meget store bryster ofte har tendens til at hænge. Tit ser man også, at det brune område (kaldet areola) uden om brystvorten er meget stort hos kvinder med store bryster, her kan brystvorternes omfang også mindskes ved operation.

Hvem kan få en brystreduktion?
Alle raske kvinder, der er rimeligt normalvægtige. Har du endnu ikke fået de børn, du ønsker, er dette ikke nødvendigvis en hindring for brystreduktion/brystløft.  Vi anbefaler dog at man venter til man har fået børn og ammet hvis det er indenfor en overskuelig tidshorisont. Ofte vil man kunne amme efter operationen – men der ikke er nogen garanti.

Hvad skal du have lavet?
Før operationen skal du til en forundersøgelse hos vores plastikkirurg. Kirurgen vil undersøge dine bryster, og ud fra dine forventninger og kirurgens anbefalinger planlægges operationen.
Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet.
Efter den skriftlige og mundtlige information er givet, skal der ifølge bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen gå mindst 7 dage, før behandlingen kan finde sted.

Er der nogen risiko forbundet med operationen?
Når en kvalificeret plastikkirurg udfører operationen, er komplikationerne få. Der er dog altid en risiko forbundet med enhver form for kirurgi. De mulige komplikationer, er:

•Følelsesløshed i brystvorten, hyppighed ca. 7 %
•Infektion hyppighed ca. 1 %
•Blødning lige efter operationen, hyppighed ca. 1-5%
•Asymmetri, dvs. at brysterne ikke bliver helt ens. Bemærk dog at kvinders bryster sædvanligvis ikke helt ens fra begyndelsen, hyppighed ca. 8 %
•Hæmatom, blodansamling som kræver operativt indgreb, hyppighed 3-4 %
•Nedsat ammeevne, hyppighed ca. 20-40 %
•Hudnekrose, hyppighed ca. 5,4 %
•Fedtnekrose, hyppighed ca. 20 %
•Grimme brede/tykke ar, hyppighed ca. 2-3 %
•Serom, seriøs væskeansamling
•Utilfredshed med bryststørrelse, for store eller for små
Der vil altid være ar efter en brystreduktion. Arvævsdannelsen er individuel, og man kan ikke forudsige, hvordan den enkelte danner ar på brysterne. I starten vil de fleste ar være tydelige og røde, men de vil aftage og blive pæne og hvide med tiden. Arrene kan også blive brede som følge af det træk brysternes tyngde giver.
En meget sjælden komplikation er, at noget af brystvorten “dør”, hvis blodforsyningen ved operationen er blevet afskåret.

Hvordan kan du forberede dig til operationen?
Inden operationen skal du:

• Undgå at tage medicin, der indeholder acetylsalicylsyre (Magnyl, Aspirin m.fl.) samt andre lægemidler og naturlægemidler, som kan påvirke blodets evne til at størkne, fx Q10, fiskeolier eller E-vitamin. Dette bør du ophøre med ca. 3 uger før operationen
• Aftale at blive hentet af en pårørende dagen efter operationen, som også kan være sammen med dig det første døgn efter du er kommet hjem
• Du skal handle ind og lave mad til 1 uge, så du kun skal koncentrere dig om at restituere dig efter operationen
• Endvidere bør du nedsætte eventuel rygning og gerne holde helt op 6 uger før og efter operationen af hensyn til ophelingen

På operationsdagen skal du tage et brusebad med grundig sæbevask af krop og hår. Undlad at bruge creme på det område, der skal opereres.

Hvordan skal du bedøves?
Brystreduktion foregår i fuld bedøvelse, hvilket vil sige, at du sover under hele indgrebet. Du skal faste 6 timer før operationen (ikke spise senere end 6 timer før operationen). Du må gerne drikke klare og tynde væskes (vand, kaffe/te uden mælk, sød saft eller juice uden frugtkød) indtil 2 timer før operationen. Du vil vågne umiddelbart efter operationen og komme på opvågningsstue, hvor en sygeplejerske vil observere dig. Du skal eventuelt være indlagt natten over, dette er individuelt og det vil være kirurgen, der tager stilling til dette.

Hvordan foregår operationen?
Umiddelbart før operationen vil kirurgen tage før-billeder og derefter tegne på dit bryst, så han præcis ved, hvor snittet skal være. Derefter vil narkoselægen tale med dig og operationen begynder, når du er bedøvet. Overskydende hud og brystvæv fjernes. Brystvorten flyttes – på sin stilk af hud og brystvæv – op til sin nye position, hvorefter huden syes rundt omkring denne. Operationen tager ca. 2½ time. Der vil eventuelt blive lagt et dræn ind, som skal fjernes dagen efter. På såret lægges som regel en lille forbinding. Du skal anvende en velsiddende sports-bh i 14 dage nat og dag for at mindske trækket i arrene. Derefter kan Du nøjes med at bruge sports-bh’en i dagtiden i yderligere 6 uger.

Hvordan har du det efter operationen?
Du vil sandsynligvis have nogle smerter umiddelbart efter operationen, som du dog kan afhjælpe ved at tage tablet Panodil 500 mg 2 stk. op til 4 gange dagligt. I øvrigt vil du få udleveret den nødvendige medicin på klinikken. Skulle der sive lidt blod, kan du trykke et rent klæde mod huden i ca. 20 minutter indtil blødningen stopper. Du må ikke gå i bad de første 2 døgn. Derefter kan du bade efter eget ønske og behov. Du skal fjerne plasteret før Du går i bad, duppe såret tørt med et rent håndklæde og derefter sætte et nyt plaster på. Brug plaster i op til 3 måneder for at få det pæneste resultat af arret i ophelingsfasen. Der vil ofte opstå misfarvninger i huden og lidt senere sivning fra sårene. I så fald skal du blot lægge gaze på og skifte det efter behov.
Du bør vente med hårdt arbejde og med at dyrke sport i ca. 4 uger.
Der er efterkontrol efter 3 måneder, her tager vi også efter-fotos, som du naturligvis er velkommen til at få eftersendt. Er du på noget tidspunkt utryg eller har spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte klinikken.

Hvornår er alt normalt igen?
Det endelige resultat kan først ses efter ca. 3 måneder. Med hensyn til arrene kan der gå op til 1 – 1½ år. Arrene kan ofte være røde og hårde i op til et år, og man bør undgå direkte sol på arret i denne periode. De fleste patienter er tilbage på arbejdet efter 1-2 uger. De fleste kvinder bliver meget glade for deres brystreduktion. Umiddelbart efter operationen vil du opleve en mindre tyngdefornemmelse, ligesom du kan bevæge sig friere omkring, specielt under sport og motion.
Holdbarheden på en brystreduktion er formentlig livslang. Hvor hurtigt man ældes efterfølgende afhænger af arv og miljø.

PATIENTVEJLEDNING

PATIENTVEJLEDNING

Brystreduktion

Hvilke problemer er typiske for kvinder, der ønsker mindre tyngende og mere velformede bryster? Kvinder med store, tunge, hængende bryster kan have såvel fysiske som psykiske gener, og efterundersøgelser af kvinder, som har fået foretaget brystreduktion påviser stor tilfredshed og klart øget livskvalitet.

Generne ved for store og hængende bryster spænder typisk fra nakke-skuldersmerter og hudirritation fra BH-stropper og under brysterne, til generthed ved eget udseende og indskrænket udvalg i påklædning. Har man for store bryster, kan det kun anbefales at få dem reduceret så tidligt som muligt – efter Du er udvokset – mens huden endnu ikke har taget skade, og der ikke er opstået kroniske skader på ryg og skuldre.

Også kvinder med påfaldende forskel i bryststørrelse kan have glæde af brystreduktion.

Gør det ondt at få en brystreducerende operation?

Operationen foretages i fuld bedøvelse, og man er sædvanligvis indlagt til dagen efter. Efter operationen kan man have lidt kvalme, men både smerter og kvalme kan lindres effektivt med medicin udleveret fra klinikken. Allerede efter et par dage kan man klare sig med almindelig Panodil.

Hvordan udføres operationen?

På klinikken lægger vi vægt på at tilpasse operationsmetoden til patienten og ikke omvendt. Vi mestrer derfor forskellige operationsmetoder, som hver har deres fordele og ulemper vurderet i forhold til den enkelte patients ønsker og “brystbygning” (Orlando, Hall-Findley, Regnault, Lalonde). Oftest lægges snittene ankerformet: omkring brystvorten, lodret fra brystvorten ned til den naturlige fold under brystet og langs med denne. Lægger man vægt på minimale ar, og er huden tilstrækkelig spændstig, kan man mindske længden på arret væsentligt ved to alternative metoder, hvor man enten “sparer” det vandrette eller det lodrette ar under brystvorterne. Ved operationens afslutning forsynes brysterne med en komprimerende forbinding. Der bliver iblandt anlagt dræn, som næsten altid kan fjernes inden udskrivelsen næste dag.

Af og til kan det være indiceret at supplere med samtidig fedtsugning, specielt ud under armhulerne. I specielle tilfælde hos helt unge kvinder med meget spændstig hud kan man endda nøjes med fedtsugning.

Hvad sker der med brystvorten?

Uanset metode kan brystvorten samtidigt reduceres til ønsket størrelse. Efter fjernelse af overskydende hud og brystvæv flyttes brystvorten udskåret i ønsket størrelse på en stilk af brystvæv til sin nye position, og brystet omformes. Snittene neden for brystvorterne sys med tråde, som opløser sig selv. Snittet omkring brystvorten sys enten med selvopløsende tråd eller en tynd nylontråd. Afhængigt af operationsmetode er der enstørre eller mindre risiko for tab af følesans i brystvorterne. Dette bør også indgå i patientens valg af operationsmetode.

Kan man amme efter en brystreducerende operation?

Som udgangspunkt kan ca. 70 % amme efter en klassisk brystreducerende operation. Ved de mere avancerede metoder er der en endnu større chance for at bevare evnen til at amme.

Hvor tidligt kan man vurdere resultatet?

De vil umiddelbart opleve lettelsen for det fjernede brystoverskud. BH’erne kan udskiftes umiddelbart, og typisk kan man bevæge sig friere og mere utvungent inden for et par uger. Men den endelige størrelse og form vil først kunne bedømmes efter flere måneder, når hævelsen er forsvundet, og derefter tager det yderligere 1⁄2 til 1 år, før arrene helt er faldet til ro.

Hvor længe beholder brysterne deres nye udseende?

Som for andre kvinder vil Deres barm fortsat ændre sig og blive slappere med årene. Det kan på et tidspunkt føre til et behov for et brystløft. Egentlig reduktion er der dog sjældent behov for igen. For unge kvinder, specielt før de har født, er det vigtigt at man er konservativ i sin reduktion, eftersom et “normalt stort” bryst lige efter operationen nogle år og nogle graviditeter senere kan vise sig at blive et for lille, tomt bryst.

Har du behov for brystreduktion, kan du naturligvis altid blive henvist til behandling på offentligt sygehus. Ventetiderne er imidlertid ofte lange, og i så fald kan Du anmode om at blive viderehenvist iht. Statens Ventelistegaranti.

Der gøres opmærksom på, at der evt. ydes støtte fra “danmark” til operationen, men det kræver individuel ansøgning.

Bisidder.

Du har ret til en bisidder (ægtefælle, familiemedlem, ven/veninde etc.) ved enhver konsultation – og det kan ofte anbefales, da det har vist sig, at man ikke altid “hører” det samme ved den mundtlige information.