KORREKTION AF KROPPEN

Bestil tid

Henviste patienter:
86 12 95 00

Private patienter :
69 88 08 50

BRYSTLØFT

Brystet repræsenterer noget af det mest feminine ved det kvindelige køn. De fleste kvinder, der ønsker et brystløft, gør det for visuelt at give brystet større volumen og en mere kvindelig form, eksempelvis efter graviditet og amning. Andre ønsker at korrigere et asymmetrisk bryst.

Er brystet blevet slapt eller hænger det efter endt amning eller vægttab, men er du i øvrigt tilfreds med størrelsen, kan et brystløft være en idé. Vi ændrer brystvortens placering og opstrammer og fjerner den overflødige, løse hud under brystet.

Mindre brystløft, hvor vi kun behøver at fjerne hud omkring brystvorten, kan foretages næsten uden synlige ar.

Større brystløft vil dog altid efterlade synlige ar. Hvor synlige de bliver, kan kun en personlig konsultation med en af vores plastikkirurger afgøre.

Et brystløft kan selvfølgelig også kombineres med en brystforstørrelse med implantater, som kan skabe eller genskabe den naturlige fylde i barmen.

>>Læs mere i menuen herunder

PRIS

PRIS

Priserne er vejledende, da operationerne ofte må individuelt tilpasses. Priserne inkluderer bedøvelse og efterfølgende kontroller. Eventuel indlæggelse er ikke inkluderet med mindre det er angivet i prislisten.

Alle kosmetiske, ikke medicinsk indicerede behandlinger med Filler, Botox og laser er blevet tillagt 25% moms per 1. April 2011.

Grundet indførelsen af den lovpligtige Patientforsikringsbetaling for kosmetiske behandlingssteder per 1. September 2013, pålægges alle patientbetalinger et forsikringsgebyr på 6%. Dette gebyr skal således tillægges alle oplyste priser.

Til gengæld er alle vores patienter sikret dækning iht. Den offentlige Patientforsikring – modsat patienter som privat vælger behandling på udenlandske hospitaler.

Behandling Pris
Forundersøgelse kr. 700
Brystløft, lille, lokalbedøvelse kr. 17.000
Brystløft, stor, fuld bedøvelse kr. 24.000
Tillæg, indlæggelse kr. 5.000
Tillæg, fuld bedøvelse for operationer beregnet til lokalbedøvelse kr. 5.000
BRYSTLØFT

BRYSTLØFT

Hvorfor et brystløft?
Efterhånden som årene går, vil brystets form ændre sig. Graviditet, amning, tyngde og eventuelle vægttab sætter sine spor på kvindens bryst. Huden mister sin elasticitet, og brystet ændrer sin form og fasthed og begynder at synke nedefter. Et brystløft er en kirurgisk måde at løfte og forme dit bryst på.
Brystløft kan også formindske det mørke område omkring brystvorten (areola).
Ønsker du et større eller fyldigere bryst, kan brystløftet kombineres med indlægning af implantater.

Hvem kan få et brystløft?
Alle kvinder ved et godt helbred.
Det bedste resultat opnås hos kvinder med mindre, hængende bryster.
Bryster i alle størrelser kan med succes løftes, men det gode resultat holder længere på de mindre bryster.
Selv om du endnu ikke har fået alle de børn, du ønsker, er der intet til hinder for at få et brystløft. Du vil kunne amme dit barn som før operationen, men du skal så forberede dig på, at brystet, som altid efter en graviditet, vil ændre form.

Hvad skal du have lavet?
Før operationen skal du til en forundersøgelse hos vores plastikkirurg, som vil undersøge dine bryster. Ud fra dine forventninger og kirurgens anbefalinger planlægges netop din operation.
Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet.
Efter informationen er givet både skriftligt og mundtligt, skal der ifølge bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen gå mindst 7 dage, før behandlingen kan finde sted.
Brystløftet ”stopper ikke uret”, men det sætter tiden tilbage. Din krop vil fortsætte med at ældes, afhængig af arv og miljø. Men man kan gentage løftet. Effekten af brystløftet er altså langvarigt, og du vil fortsat have et ungdommeligt og flot bryst.

Er der nogen risiko forbundet med operationen?
Når en kvalificeret plastikkirurg udfører et brystløft, er komplikationerne få. Der er dog altid en risiko forbundet med enhver form for kirurgi.
Mulige komplikationer:

• Reaktioner på bedøvelsen
• Infektion (under 1 %)
• Arrene kan blive tydelige og ømme. Arvævsdannelsen er individuel, og man kan ikke forudsige, hvordan den enkelte danner ar på brysterne. Dårlig opheling rammer ofte rygere. Dette kan mindskes ved at holde op med at ryge 6 uger før og efter operationen.
• Følelsesløshed i områder af brystet eller brystvorten er sædvanligvis midlertidig, men kan tage måneder før det forsvinder, hyppigheden er 3-4 %
• Hæmatom, der er en blodansamling under huden, som eventuelt skal fjernes af kirurgen, hyppighed 3-4%
• Asymmetri
• Serom
• Farveændring af brystvorten
• Blødning
• Nervebeskadigelser
• Hævelse
• Smerter
• Ændring af brystvortens farve
Efter operationen vil du kunne undersøge dit bryst for knuder helt som før operationen. Der er heller ingen problemer forbundet med at foretage mammografi af brystet efter operationen.

Hvordan skal du bedøves?
Brystløft foregår enten i lokalbedøvelse og ”rus” eller i fuld bedøvelse. Det vil sige, at du sover under hele indgrebet. Det medfører, at du skal faste 6 timer før operationen (dvs. ikke spise 6 timer før operationen). Du må gerne drikke tynde, klare væsker (vand, kaffe/te uden mælk, sød saft, juice uden frugtkød) indtil 2 timer før operationen. Du vil vågne umiddelbart efter operationen og kan tage hjem 2-4 timer senere.

Hvordan kan du forberede dig til operationen?
Inden operationen skal du:

• Ophøre med at spise lægemidler, der indeholder acetylsalicylsyre (Magnyl, Aspirin m.fl.) samt andre lægemidler og naturlægemidler, som kan påvirke blodets evne til at størkne, fx Q10, fiskeolier eller E-vitamin. Dette bør du ophøre med ca. 3 uger før operationen.
• Aftale at blive hentet af en pårørende efter operationen, som også kan passe dig det første døgn.
• Handle ind og lave mad til 1 uge, så du kun skal koncentrere dig om at restituere dig efter operationen.
• Dårlig opheling rammer oftest rygere. Den risiko mindsker du ved at holde op med at ryge 6 uger før og efter operationen.

På operationsdagen skal du tage et brusebad med grundig sæbevask af krop og hår. Undlad at bruge bodylotion på det område, der skal behandles.

Hvordan foregår operationen?
Umiddelbart før operationen vil kirurgen tage før-billeder og derefter tegne på dit bryst, mens du står op, så han præcis ved, hvor snittet skal lægges. Derefter vil narkoselægen tale med dig. Den overskydende hud fjernes. Væv og hud syes sammen omkring brystvorten, som løftes til det ønskede sted.. Operationen tager ca. 2 timer.
Til slut lægges forbinding og plaster over såret. Da der på grund af brysters tyngde er et meget stort træk i arrene, skal du anvende en velsiddende sports-bh i op til 3 måneder for at opnå det bedste resultat.
Der kan i sjældne tilfælde forekomme blødning under operationen, og det kan være nødvendigt at lægge et lille dræn (en lille plastikslange) ud gennem huden for at lede eventuelt blod væk fra såret. Dette dræn fjernes 1-2 dage efter operationen.

Hvordan har du det efter operationen?
Der kan forekomme smerter umiddelbart efter operationen. Du får udleveret den relevante medicin fra klinikken.
Der kan forekomme en let blødning det første døgn. Dette kan du afhjælpe ved at trykke et rent klæde mod huden i ca. 15 minutter til blødningen stopper. Fortsætter blødningen i længere tid, skal du kontakte klinikken eller lægen.
Du må ikke sove på maven i de første 2 uger efter operationen.
Du kan tage forbindingen af, før du går i bad. Du kan gå i bad på 2. dagen efter operationen. Plasteret skal skiftes i forbindelse med bad. Plasteret skal bruges i ca. 6 uger for at opnå det bedste resultat i ophelingsfasen.
Undgå svømmehal, dampbade og sauna i ca. 3 uger.

Hvornår skal du møde på klinikken til kontrol?
Efter ca. 2 uger skal trådene fjernes af personalet på klinikken. Efter ca. 3 måneder vil vi gerne se dig til en kontrol og afsluttende foto. Er du på noget tidspunkt utryg, eller har du spørgsmål i den mellemliggende tid, kan du altid kontakte os og eventuelt aftale en tid i klinikken.

Hvornår er alt normalt igen?
Efter operationen bør du få rigelig hvile, så du tillader kroppen at bruge al energi på ophelingen.
I begyndelsen vil brystet være lidt hårdt, men det vil aftage med tiden. Du kan forvente, at dit bryst er blødt og normalt efter 6-8 uger.
Du vil formodentligt fokusere meget på dine ar i begyndelsen. I enkelte tilfælde kan sår og eventuelle blå mærker vare i op til 4 uger. Dit ar kan være rødt i op til 1 år, og du bør undgå sol direkte på arret i 6 måneder.
Hvis du i forvejen har gjort dig klart, at endelige resultat ikke fremtræder umiddelbart efter operationen, vil du hurtigere blive glad for dit brystløft. De fleste patienter er tilbage på arbejde 1 eller højst 2 uger efter operationen.

PATIENTVEJLEDNING

PATIENTVEJLEDNING

Hvad kan man opnå ved et brystløft?

Kvinder med slappe, hængende bryster kan være psykisk generet og endog socialt hæmmet heraf, og efterundersøgelser af kvinder, som har fået foretaget brystløft og opnået mere velformede bryster, påviser stor patienttilfredshed. Tilstanden opstår typisk som følge af vægttab eller efter amning, og hos mange kan der være disharmoni imellem en i øvrigt velholdt krop og en “slidt”, lidt trist barm.

Gør det ondt at få en brystløftende operation?

Et brystløft er ikke en stor operation, og den er sædvanligvis forbundet med få gener og små risici. Operationen foretages i fuld eller lokal bedøvelse efter din præference. Efter operationen kan man have lidt kvalme, men både smerter og kvalme kan lindres effektivt med medicin udleveret fra klinikken.

Hvordan udføres operationen?

Vi vælger operationsmetoden efter den enkelte patients ønsker og “brystbygning”, herunder især hvor stort hudoverskuddet er. Alle metoder sigter mod minimale ar og minimal risiko for følesansen. I mange tilfælde kan man nøjes med ar kun omkring brystvorterne.

Er hudoverskuddet meget stort, kan det være nødvendigt at udvide snittene ned under brystvorterne på forskellig vis, afhængigt af behov.

Hvad sker der med brystvorten?

Ofte er også brystvorterne blevet forstrakte, og i så fald reduceres deres diameter til ønsket størrelse som led i operationen. Efter fjernelse af overskydende hud flyttes brystvorten udskåret i ønsket størrelse på en stilk af brystvæv til sin nye position, og brystkirtlen løftes på brystvæggen og omformes. Snittene sys enten med selvopløsende tråd eller en tynd nylontråd.

Afhængigt af operationsmetode er der en risiko for tab af følesans i brystvorterne. Jo mindre løft, der kræves, jo mindre risiko er der for følesansen. Dette hensyn kan du blive nødt til at afveje i forhold til graden af løft, som ønskes, så den rette metode kan vælges til dig.

Hvordan er efterforløbet?

Efter operationen får du en komprimerende forbinding på og bliver anbragt i en seng med løftet hovedgærde. Den komprimerende forbinding skal fjernes efter et døgn og erstattes af en velstøttende sports-BH. Det er tilrådeligst, at du forbliver indlagt til næste dag.

Operationen kan dog også udføres ambulant eller under en halv indlæggelse til om aftenen, hvis de hjemlige forhold tillader det. Du kan begynde at tage brusebad fra dagen efter operationen. Den første tid vil brysterne altid være hævede. Hævelsen aftager i løbet af et par uger. Efter få dage til to uger vil de fleste kunne genoptage deres normale aktiviteter og arbejde. Inden operationen får du en nøje skriftlig instruks om forholdsregler før og efter operationen.

Kan man amme efter et brystløft?

Et brystløft udført med de metoder, som vi anvender, medfører ingen nedsættelse af ammeevnen.

Hvor tidligt kan man vurdere resultatet?

Så snart du har fjernet forbindingen, vil du kunne glæde dig over den genvundne form og spændstighed. Formen skal helst være “overdrevet”, dvs lidt for højt på brystkassen og for rund foroven, fordi brysterne uvægerligt vil synke lidt under helingen. Der er selvfølgelig en del hævelse, som øger størrelsen og slører formen, så den endelige form først bedømmes efter flere måneder – og det tager 1⁄2 til 1 år, før arrene helt er faldet til ro.

Specielt ved brystløft med ar kun omkring brystvorterne skal man være forberedt på at huden omkring brystvorterne er meget rynket i de første 3 måneder, fordi den er syet ind til en meget mindre diameter. Huden skal have tid til at trække sig sammen og glattes ud, og i den periode kan også brystvorternes diameter langsomt øges, hvis de er meget svage i deres bindevæv.

Hvor længe beholder brysterne deres nye udseende?

Som for andre kvinder vil din barm fortsat ændre sig og blive slappere med årene. Hvis man allerede har en tynd, forstrakt hud, vil den erfaringsmæssigt have lettere ved at forstrækkes sig igen. Det kan på et tidspunkt føre til et behov for et fornyet brystløft, hvilket også sagtens kan lade sig gøre.

Bisidder .

Du har ret til en bisidder (ægtefælle, familiemedlem, ven/veninde etc.) ved enhver konsultation – og det kan ofte anbefales, da det har vist sig, at man ikke altid “hører” det samme ved den mundtlige information.